Røntgenundersøkelse hund

Klinikken har moderne røntgenutstyr med digitalt fremkallersystem.

HD/AD
Vi utfører HD og AD røntgen hvor bildene kan sendes til offisiell avlesning ved Norsk kennel klubb (NKK). Vi undersøker også boxere for spondylose.
Det er et krav at hunden skal bedøves, og at den er ID merket ved offisiell avlesning til NKK. Er ikke hunden din ID merket, kan vi gjøre det for deg. Etter at røntgenbildene er tatt, sender vi dem til NKK som gir en offisiell HD status. De fleste raser må være minimum 12 måneder gamle når HD bildene tas. Unntaket er store raser som må være minimum 18 måneder, eksempelvis bullmastiff, bordeaux dogge, grand danois, leonberger, maremma, engelsk mastiff, napoliansk mastiff, newfoundlandshund, landseer, pyreneerhund og st. bernhardshund.
Et tips er å forhåndsbetale avlesingen hos NKK, da vil du få raskere svar, og det vil være noe rimeligere for deg. NKK sender ikke ut svar før avlesingen er betalt.

 

Røntgenbilde ved drektighet
Røntgen kan brukes til å telle antall fostre ved en nært forestående fødsel. Det bør ha gått minst 45 dager siden siste parring før vi tar røntgenbilde av tispa, da det er rundt denne tiden at valpenes skjelett forkalkes, og man kan telle antall valper ganske nøyaktig.

 

Generelt er røntgenundersøkelse et viktig diagnostisk hjelpemiddel på klinikken, og brukes til å avdekke en rekke lidelser.

 

Back to Top